BiH

Spremni za mijenjanje stanja u Srpskoj

Spremni za mijenjanje stanja u Srpskoj
Spremni za mijenjanje stanja u Srpskoj

TRNOVO - Predsjednik SDS-a Mladen Bosić rekao je večeras u Trnovu da je Savez za promjene spreman da mijenja stanje u Srpskoj i ponudi najbolje ljude da pokušaju u što kraćem roku da izvrše duboke promjene.

"Potrebnui su nam ljudi kojima će Republika Srpaka biti ispred ličnog interesa. Nije Srpska ničija djedovina i ćaćevina i u njoj bi svi trebalo lijepo da žive. Vlast bi trebalo da bude sluga narodu", rekao je Bosić na tribini Saveza za promjene.

Prema njegovim riječima, i buduću vlast trebalo bi mijenjati ukoliko ne bude valjala.

"I mi ako ne budemo valjali treba nas mijenjati i raspisati ponovo izbore za dvije godine. To je svrha demokratije - da se mijenja. Moramo odgovarati za svoje riječi i ono što obećamo ispuniti. Moramo kritikovati i smjenjivati one koji ne ispunjavaju svoje obećanje", naglasio je Bosić.

On je pozvao birače da glasaju za kandidata Saveza za promjene Mladena Ivanića za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, jer dobro poznaje spoljnu politiku.

Ivanić je rekao da će Srpska sa njim u Predsjedništvu BiH biti stabilna i sigurna, a da će je on čuvati koliko može svojim znanjem, umijećem i iskustvom.

On je pozvao birače da glasaju za kandidata Saveza za promjene Ognjena Tadića za predsjednika Republike Srpske, istakavši da Tadić, objektivno, bije najtežu bitku od svih kandidata Saveza za promjene.

Nosilac liste SDS-a za Narodnu skupštinu Srpske iz Izborne jedinice 8 Milovan Bjelica rekao je da ova stranka ima dosta mladih na kandidatskim listama, što je pokazatelj da ide pravim putem.

Nosilac liste PDP-a za Narodnu skupštinu Srpske iz ove izborne jedinice Zoran Đerić pozvao je građane da izlaskom na izbore na demokratski način poraze postojeću vlast.

Nosilac liste SDS-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice 3 Darko Babalj pozvao je birače da glasaju da građani žive normalno i bolje.

Anđelko Veljović, zamjenik predsjednika Partije ujedinjenih penzionera /PUP/, člana Saveza, rekao je da će penzioneri od buduće vlasti tražiti da oni rukovode Fondom PIO, te donošenje novih zakona o Fondu PIO i o radu.

Na tribini su predstavljeni kandidati ovih stranaka za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH iz Izborne jedinice 3 i Narodnu skupštinu Republike Srpske iz Izborne jedinice 8.

Saveza za promjene čine SDS, PDP, NDP, PUP, SRS Republike Srpske i Stranka socijalne sigurnosti srpskih boraca.

Danas su kandidati liste SDS-PUP-SRS Republike Srpske održali tribinu u Kalinoviku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije