BiH

Srbima da se ne nameće obilježavanje 25. novembra

Srbima da se ne nameće obilježavanje 25. novembra
Srbima da se ne nameće obilježavanje 25. novembra

BRČKO - Brčanski SNSD iznenađen je informacijom da je iz kabineta gradonačelnika upućeno obavještenje da će se danas, povodom 25. novembra, koji se u Federaciji BiH slavi kao "dan državnosti BiH", u svim službama Vlade raditi skraćeno do 15.00 časova.

"Želimo da vjerujemo da je riječ o greški, odnosno da nije riječ o pokušaju da se, `na mala vrata`, u kalendar zvaničnih praznika Brčko distrikta, suprotno važećem Zakonu, uvede novi praznik", navodi se u reagovanju Opštinskog odbora SNSD-a u Brčkom.

Pozivajući se na dostignuti stepen tolerancije i međusobnog uvažavanja u Brčko distriktu, iz SNSD-a ističu da nemaju ništa protiv da zaposleni u upravi, koji 25. novembar doživljavaju kao praznik, rade skraćeno.

"Međutim, energično se protivimo da se na taj način pripadnicima srpskog naroda nameće obilježavanje tog datuma", navodi se u saopštenju SNSD-a u kome se najavljuje da će, ako ne bude riječ o greški, 9. januar kao Dan Republike Srpske i u distriktu biti obilježen kao zvaničan praznik, povodom koga će za sve zaposlene u upravi biti uvedeno skraćeno radno vrijeme.

Iz kabineta gradonačelnika Brčko distrikta jutros je upućeno obavještenje svim članovima lokalne Vlade da je danas u javnoj administraciji u Brčkom radno vrijeme do 15.00 časova, zbog dana 25. novembra, koji se u Federaciji BiH slavi kao "dan državnosti BiH".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije