BiH

Srpska će graditi odnose sa Trampovom administracijom

Srpska će graditi odnose sa Trampovom administracijom
Srpska će graditi odnose sa Trampovom administracijom

VAŠINGTON - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da Srpska namjerava dodatno da gradi odnose sa novom američkom administracijom, ohrabrena činjenicom da ona ima realnu sliku kada je u pitanju globalna situacija i da ima razumijevanja za ono što se dešava na Balkanu, pa samim tim i u BiH.

Čestitajući novom predsjedniku SAD Donaldu Trampu zvanično stupanje na dužnost, Cvijanovićeva je sinoć izrazila zadovoljstvo što je bila u prilici da kao predsjednik Vlade Republike Srpske prisustvuje njegovoj inauguraciji u Vašingtonu.

Cvijanovićeva je za RTRS izrazila uvjerenje da se dolaskom nove američke administracije prave putevi za neku novu politiku na globalnom planu.

Ona je naglasila da je Srpska, uprkos tome što je bila pritisnuta određenim nepravdama, nerazumijevanjima i isfrabrikovanim vještačkim temama, godinama u SAD gradila kontakte sa mnogim ljudima.

"Naše zadovoljstvo je time veće što ljudi sa kojima smo gradili prijateljstvo i kojima smo pokušavali da objasnimo i ukažemo šta je BiH i na koji način se može najbolje kretati u budućnosti, sada zauzimaju veoma važne pozicije u novoj američkoj administraciji", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da Srpska namjerava dodatno da izgrađuje te odnose, ohrabrena činjenicom da nova američka administracija ima realnu sliku kada je u pitanju globalna situacija i razumijevanje za ono što su problemi Balkana, a samim tim i BiH.

"Nećemo propustiti ni jednu priliku, kao što ni danas nismo propustili da budemo u Vašingtonu i da sa našim sagovornicima razgovaramo. Osim razgovora, i sama činjenica da smo prisustvovali danas ovom velikom događaju pokazuje koliko nam je stalo da i svijet i Amerika i naše okruženje bude bolje i vjerujem da će tako i biti", rekla je Cvijanovićeva.

Uprkos brojnim spekulacijama u vezi sa odlaskom na Trampovu inauguraciju delegacije iz Republike Srpske, koju je predvodila premijer Željka Cvijanović, a u kojoj je bila i supruga predsjednika Srpske Snježana Dodik, glas Srpske čuo se juče u Vašingtonu.

Fotografija premijera i supruge predsjednika Srpske sa svečanosti inauguracije na Kapitol Hilu, kao i zvanična pozivnica za prisustvo ovom događaju jasno pokazuje da su pisanja pojedinih medija bila netačna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije