BiH

Stanić: Potrebno izvršiti korjenite promjene

Stanić: Potrebno izvršiti korjenite promjene
Stanić: Potrebno izvršiti korjenite promjene

BANJALUKA - Član Odbora SDS-a za zdravstvo Slobodan Stanić smatra da je u zdravstvu potrebno izvršiti korjenite promjene, jer problem nije, kako kaže, pojedinac, već sistem.

Stanić je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da je u zdravstvu Republike Srpske zaposleno oko 4.000 nemedicinskog osoblja, što predstavlja oko 30 odsto ukupnog broja zaposlenih.

On je rekao da su ukupna dugovanja zdravstvenih ustanova, zaključno sa 31. decembrom prošle godine, iznosila 539.126.649 KM.

Prema njegovim riječima, ta dugovanja podijeljena su na domove zdravlja u ukupnom iznosu od 121.641.497 KM, bolnice 386.504.465 KM i specijalne bolnice 30.980.687 KM.

"U domovima zdravlja dolazi do racionalizacija i ušteda i imali su oko dva miliona KM manje obaveza u odnosu na 2013. godinu, ali to su nedovoljni pomaci", rekao je Stanić.

On je dodao da je Bolnica Trebinje smanjila dugovanja u odnosu na 2013. godinu, ali da ih je Bolnica Doboj povećala, te da je prošle godine u ovoj zdravstvenoj ustanovi u stalni radni odnos zaposleno 64 radnika, od čega je pet ljekara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije