BiH

Stanić da raskine ugovor sa robnim rezervama

Stanić da raskine ugovor sa robnim rezervama
Stanić da raskine ugovor sa robnim rezervama

BIJELJINA - Gradski odbor SNSD-a u Bijeljini poručio je poslaniku SDS-a u Narodnoj skupštini Miladinu Staniću da bi, ako je nezadovoljan Vladom i institucijama Republike Srpske, trebalo da raskine ugovor koji kao vlasnik jednog preduzeća koje je privatizovao ima sa Robnim rezervama Srpske, od kojih je samo u posljednjih pet godina naplatio više od 100.000 KM.

Reagujući na optužbe Stanića, kojeg u SNSD-u nazivaju "nenarodnim poslanikom", iz ove stranke poručuju da je on privatizacijom male akcionare doveo u beznadežan položaj.

"Stanić je jedan je od najbogatijih ljudi u Prnjavoru, sve zahvaljujući pomenutoj privatizaciji koju je sprovela politika SDS-a i PDP-a, navode iz bijeljinskog SNSD-a.

 Poslanik Srpske demokratske stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Miladin Stanić rekao je da je novi Pravilnik o podsticajima u poljoprivredi "diskriminatorski prema većini poljoprivrednih proizvođača", te da će SDS insistirati na njegovim izmjenama.

Stanić je kritikovao dio novog Pravilnika koji omogućava povećanje podsticaja za kupovinu traktora za 10 odsto, navodeći da se time podstiče montaža, a ne stvarna proizvodnja traktora, jer stvarni proizvođači mehanizacije u Srpskoj nisu obuhvaćeni ovom vrstom podsticaja.

On je na konferenciji za novinare u Banjaluci rekao da će "SDS, kada dođe na vlast, povećati sredstva poljoprivredi kako bi obezbijedili samozapošljavanje i da bi mladi ostali na selu i nerazvijenim dijelovima Srpske".

"SDS će uticati da nabavka đubriva u vrijeme mandata ministra poljoprivrede Miroslava Milovanovića bude procesuirana, što će biti jedan od 24 procesa na koja se ova stranka obavezuje da provede", kaže Stanić.

Komentarišući prelazak nekih odbrnika SDS u Novom Gradu u NDP, Stanić je rekao da je riječ o lokalnom sukobu, te da to neće uticati na njihov izborni rezultat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije