BiH

Stanje na putevima: Povoljni uslovi za vožnju

Stanje na putevima: Povoljni uslovi za vožnju
Stanje na putevima: Povoljni uslovi za vožnju

BANJALUKA- Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH odvija redovno bez zastoja i posebnih ograničenja, uz povoljne uslove za vožnju, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Petlja "Mahovljani", odnosno izlaz i ulaz sa auto-puta Gradiška-Banjaluka, zatvorena je za saobraćaj zbog izgradnje vijadukta "Mahovljani" na auto-putu Banjaluka-Doboj.

Vozačima, pogotovo onima koji iz Gradiške idu prema Prnjavoru, preporučuje se da za uključenje i isključenje sa auto-puta Gradiška-Banjaluka koriste petlju "Aleksandrovac".

U zoni izvođenja radova kod mahovljanske petlje na magistralnom putu Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim saobraćaja, brzina je ograničena na 30 kilometara na čas, a saobraćaj na ovoj dionici svakodnevno će biti obustavljan četiri puta u periodu od 23.00 do 5.00 časova ne duže od 30 minuta.

U toku je sanacija klizišta i rekonstrukcija kolovoza magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac, na području Mjesne zajednice Ada, zbog čega se saobraća usporeno jednom trakom u dužini od 800 metara.

Radi izgradnje ostrva na rijeci Vrbas izmijenjen je režim saobraćaja.

Na dionicama Čelinac-Kotor Varoš, Kotor Varoš-Obodnik i Kotor Varoš-Mitrovići izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog rekonstrukcije vodovodne i proširenja kanalizacione mreže.

Zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka-Doboj, do kraja godine biće izmijenjen režim saobraćaja na magistralnom putu Klašnice 1-Prnjavor /Naseobina Lišnja i Puraći, opština Prnjavor/.

Na istom putnom pravcu, na lokalitetu Puraći, zbog izgradnje kolovozne konstrukcije vijadukta Puraći iznad magistralnog puta, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na magistralnom putu Vukosavlje-entitetska granica /Karuše/, u mjestu Johovac, izmijenjen je režim saobraćaja zbog radova na izgradnji priključaka magistralnog puta na budući auto-put.

Na magistralnom putu Brčko-Bijeljina je zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog izmijenjen režim saobraćaja u naselju Gredice, a novi režim aktivan je i na dionici Brčko-Lončari, u naselju Gorice.

Na magistralnom putu Karakaj dva-Drinjača i regionalnom putu Šekovići-Donje Caparde zbog sanacije kolovoza saobraćaj se odvija jednom trakom uz moguće zastoje od 10 do 15 minuta.

Povremene obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktivne su radnim danima od 8.00 do 15.00 časova u na dionici magistralnog puta u mjestu Kladari Donji, opština Brod, od 7.00 do 15.00 časova na magistralnom putu Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine, a od 8.00 do 16.00 časova na magistralnom putu Kotor Varoš-Obodnik, u mjestu Rujevica i na regionalnom putu Orline-Doboj Novi, na Jabučić Polju.

Na magistralnom putu M-1.8 Lončari-Orašje, u blizini mjesta Dusine, od 7.00 do 15.00 časova dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja zbog deminiranja terena.

Preventivna akcija "Da li vozite tehnički ispravno vozilo-provjerite 2016", koju do 22. jula realizuje Auto-moto savez Republike Srpske u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom saobraćaja i veza Republike Srpske, auto-moto društvima i lokalnim zajednicama, danas se sprovodi u Bratuncu, u krugu Auto-moto društva "Bratunac".

Na graničnim prelazima u BiH nisu zabilježena zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije