BiH

Stanković: Grafiti izraz vandalizma, a ne demokratije

Stanković: Grafiti izraz vandalizma, a ne demokratije
Stanković: Grafiti izraz vandalizma, a ne demokratije

LAKTAŠI - Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Laktaši Budimir Stanković izjavio je da pisanje grafita na zgradi Opštinskog odbora ove stranke nije izraz demokratije, već vandalizma i da predstavlja podvalu građanima ove opštine.

Stanković je na konferenciji za novinare rekao da SNSD podržava slobodu izražavanja kao osnovu demokratije, ali se ograđuje od ovakvog načina izražavanja političkih stavova.

"Ovo je neuspjeli pokušaj podvale građanima Laktaša da su to oni uradili", rekao je Stanković, navodeći da od nastanka Republike Srpske u Laktašima nije zabilježen ovakav incident, protiv bilo koje političke stranke ili nevladine organizacije.

Prema njegovim riječima, na predstojećim izborima treba da se ponude programi i projekti, a građani Laktaša treba da odluče kome će dati povjerenje.

Stanković nije mogao da komentariše privođenje i zadržavanje osumnjičenih u policiji, navodeći da se tim pitanjem bave organi koji su za to zaduženi.

Opštinski odbor je demantovao navode medija da je oštećen objekat ove stranke u Mjesnoj zajednici Trn, navodeći da je riječ o zgradi Opštinskog odbora u Laktašima.

Zbog ispisivanja grafita, policija iz Laktaša juče je u mjestu Trn uhapsila četiri lica N.D. /27/, M.K. /28/ i G.B. /27/ iz Banjaluke i D.P. /30/ iz Istočnog Sarajeva, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Uhapšeni su tokom kriminalističke obrade dobrovoljno predali predmete koje su koristili za izvršenje krivičnog djela oštećenje tuđe stvari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije