BiH

Stevandić: Bezbjednosne strukture na nivou BiH protiv Srpske

Stevandić: Bezbjednosne strukture na nivou BiH protiv Srpske
Foto: N.N. | Stevandić: Bezbjednosne strukture na nivou BiH protiv Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić tvrdi da će SDA u narednom periodu u bezbjednosnim strukturama na nivou BiH zaposliti 1.500 ljudi, a Savez za promjene 500, te da će jedni raditi na rušenju Republike Srpske, a drugi njenog predsjednika Milorada Dodika.

"Objavljena je informacija da je lider Bošnjaka Bakir Izetbegović organizovao obuku za 9.000 pripadnika koji su predstavljeni kao neka tajna vojska. Ovdje nije riječ o tajnoj vojsci, nego o ljudima koju su posredstvom Saveza bosanskih džemata i vojnog krila SDA pridruženi svim institucijama BiH i paralelni su sistem vlasti", rekao je Stevandić.

On smatra da je ovo urađeno zato što Savez za promjene u institucijama BiH ni o čemu ne vodi računa.

"Ovo sve koordinišu Izetbegović i direktor Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH Osman Mehmedagić. Vjerujem da nadležne bezbjednosne institucije u Republici Srpskoj o ovome imaju potrebne informacije", dodao je Stevandić.

On je naveo da njegova pozicija i pozicija Ujedinjene Srpske ne zavisi od funkcije koju obavlja.

"Nadam se da će lider DNS-a Marko Pavić shvatiti da je bila pretjerana svađa sa mnom i da ljudi u opštinama mogu da izaberu partiju koju žele. Ne želim da doprinosim ovakvoj vrsti svađe ili nervoze", rekao je Stevandić.

On je ocijenio da je dobro što će sutra u Banjaluci biti održana sjednica Komisije za izradu sporazuma o međusobnim odnosima političkih subjekata u Republici Srpskoj, jer je neophodan dijalog i zajedništvo u Srpskoj.

Generalni sekretar Ujedinjene Srpske Neven Stanić rekao je da ova stranka ima formiranih više od 45 odbora u gradovima i opštinama u Srpskoj, te da će u naredom periodu biti konstituisan stranački savjet za međunarodne odnose i saradnju.

Šef tima za razvoj Ujedinjene Srpske Mario Milanović kaže da će stručnim tim partije, koji čine uspješni ekonomisti, pravnici, inženjeri i poljoprivrednici sačiniti Strategiju za razvoj Republike Srpske, s ciljem uanpređenja privrednih aktivnosti i zaustavljanja odlaska mladih ljudi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije