BiH

Stevandić: Možemo tražiti bolju aktivnost Tužilaštva

Stevandić: Možemo tražiti bolju aktivnost Tužilaštva
Stevandić: Možemo tražiti bolju aktivnost Tužilaštva

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić smatra da poslanici mogu biti neka vrsta javnog pritiska prema tužilaštvima i Ministarstvu unutrašnjih poslova kada je riječ o borbi protiv kriminala i korupcije, odnosno da insistiraju na njihovoj boljoj aktivnosti.

Stevandić je rekao da nije dobra praksa da se žrtve ubistva ili pričinjene štete u kriminalnim aktivnostima posmatraju partijski, te različite političke partije pominju različite slučajeve.

"Smatram da će ubistva o kojima pričamo biti otkrivena, ali nemojte da te ljude zloupotrebljavamo. Hajde da se dogovorimo šta možemo da učinimo, koja je ta mjera svrsishodnog pritiska, a da ne budemo optuženi da remetimo rad Tužilaštva", rekao je Stevandić tokom rasprave o Izvještaju o radu tužilaštava Srpske za prošlu godinu.

Poslanik SDS-a Miladin Stanić rekao je da je tačna činjenica da je veći kriminal u FBiH nego u Srpskoj i da inspekcijski organi u FBiH lošije rade.

"Ali, to ne treba da nas tješi. Nama treba da počistimo smeće u našem dvorištu", rekao je Stanić i ukazao na kriminal u preduzeću "Farmaland", koje je nazvao "praonicom para".

 

On je ukazao i na loš rad pravosuđa u BiH, odnosno selektivnu primjenu pravde u BiH koja se ogleda u različitim presudama za srpski i ostala dva konstitutivna naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije