BiH

Stevandić: Na izborima ne pobjeđujemo radi sebe, nego radi interesa Srpske

Stevandić: Na izborima ne pobjeđujemo radi sebe, nego radi interesa Srpske
Foto: N.N. | Stevandić: Na izborima ne pobjeđujemo radi sebe, nego radi interesa Srpske

BANJALUKA - Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je danas da ova partija ima “nadmoćan ekonomski program i nacionalnu platformu” i da pripada bloku koji na predstojećim izborima ne pobjeđuje radi sebe, nego radi interesa Republike Srpske.

Stevandić je rekao za Srnu, nakon konvencije Ujedinjene Srpske u Banjaluci, da je ova partija pred oko 500 gostiju i prijatelja demonstrirala svoju spremnost za izbore.

– Gost na konvenciji je bila i premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović koja je dobila našu podršku na izborima za predsjednika Republike Srpske. Potpuno smo svjesni da je naš koncept zajednički i da se on temelji na razvoju i očuvanju Republike Srpske – rekao je Stevandić.

On je dodao da Ujedinjena Srpska bezrezervnu podršku daje i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku na izborima za člana Predsjedništva BiH.

– Zajedno se zalažemo za očuvanje Republike Srpske i da konačno u Sarajevu zaigra prava reprezentacija Srpske – rekao je Stevandić.

On je naglasio da je Ujedinjena Srpska potpuno tehnički opremljena za izbore i njeni odbori su raspoređeni u svakom gradu i opštini.

– Svjesni smo da imamo nadmoćan ekonomski program, nadmoćnu nacionalnu platformu i da smo građanima objasnili da pripadamo bloku koji na ovim izborima ne pobjeđuje samo radi sebe, nego radi interesa Republike Srpske, radi zaštite budućnosti naše djece – rekao je Stevandić.

On je naveo da druga ponuda uključuje da se o Republici Srpskoj odluke donose van Srpske, a tu ponudu nosi Savez za promjene.

– Naša ponuda ne sadrži da drugi odlučuju o nama, nego da sami odlučujemo o svojoj sudbini. Mi smo kao narod uspjeli da se uzdignemo u posljednjih 12 godina u Republici Srpskoj i da svaki dan budemo jači i da demonstriramo odlučnost da sami odlučujemo o svojoj sudbini – istakao je Stevandić.

Prema njegovim riječima, to je trenutno prepoznato kao neka vrsta opasnosti za sarajevske političke krugove i oni su instrumentalizacijom Saveza za promjene pokušali da zaustave taj proces.

– Danas se Ujedinjena Srpska ponosi svojom ulogom u rasvjetljavanju tih političkih koncepata, od kojih je koncept koji mi zastupamo dobar za Republiku Srpsku i odnijeće veliku pobjedu. Koncept Saveza za promjene je veoma loš i treba da doživi veliki poraz pa da se partije koje mu pripadaju reorganizuju i vrate nacionalnom programu, u kojem je nekad SDS kao vitalni dio tog saveza učestvovao – rekao je Stevandić.

On je dodao da je Ujedinjena Srpska današnjim danom pokazala da spada u velike partije, koja ima program, ideje, ljude, infrastrukturu, kao i svu tehničku podršku koju treba da ima partija koja pobjeđuje na izborima.

Ujedinjena Srpska predstavila je danas u Banjaluci audio, video i štampani materijal, te logo i slogan koji će se koristiti u predstojećoj kamapanji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije