BiH

Stevandić: Opozicija će tražiti razlog za politički rat sa institucijama

Stevandić: Opozicija će tražiti razlog za politički rat sa institucijama
Foto: Vladimir Stojaković | Stevandić: Opozicija će tražiti razlog za politički rat sa institucijama

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da će opozicija u Srpskoj tražiti razlog za opstrukciju i politički rat sa republičkim institucijama, a u fokusu će biti parlament i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

"Nelogično je da se prvo traži da budu razmatrani revizorski izvještaji i interpelacija, a kada se ovo stavi na dnevni red opozicija poziva da se sjednica ne održi, jer nema uslova, što je nevjerovatno", rekao je novinarima Stevandić nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma. 

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovan Višković kaže da će skupštinska većina učiniti sve da sjednice najviše zakonodavne institucije budu održavane do izbora 2018. godine. 

"Nigdje nećemo bježati i održavaćemo sjednice u zgradi Narodne skupštine. Stabilna je skupštinska većina koja ima 52 poslanika", rekao je Višković. 

On kaže da je spreman da razgovara sa opozicijom, ali ne po njihovim željama, jer se bave zamjenom teza. 

Govoreći o razmatranju revizorskih izvještaja, Višković je rekao da je sve definisano članom 11 Zakona o glavnoj reviziji, kao i da će biti pokrenuta inicijativa da mandat glavnog revizora traje pet, a ne kao do sada, sedam godina. 

Foto: V. Stojaković
Foto: V. Stojaković

Šef Kluba poslanika DNS-a u Narodnoj skupštini Spomenka Stevanović rekla je da je jasno da će opozicija nastaviti sa opstrukcijom rada Skupštine, što je vaninstitucionalno. 

Poslanici opozicije saopštili su u Banjaluci da na predstojećoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske 17. oktobra neće imati ko da podnese revizorske izvještaje, jer 12. oktobra stupa na snagu odluka o razrješenju glavnog revizora Srpske Duška Šnjegote i njegovog zamjenika Darka Pejića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije