BiH

Stevandić: Presuda Oriću krah pravosuđa BiH

Stevandić: Presuda Oriću krah pravosuđa BiH
Foto: Ilustracija | Stevandić: Presuda Oriću krah pravosuđa BiH

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić smatra da nakon oslobađajuće presude Naseru Oriću u Srpskoj nije potreban nikakav referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH, jer je ovo dovoljno da se konstatuje krah pravosuđa BiH.

"Ovo je u principu referendum o pravosuđu u BiH, jer ovakva presuda najavljuje krah pravosuđa BiH", rekao je Srni Stevandić, koji je i predsjednik Ujedinjene Srpske. 

Prema njegovim riječima, tamo gdje je svima jasno u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i međunarodnoj zajednici da postoje nesporni zločini, imena žrtava, brutalnosti i sve ono što se povezuje sa najnegativnijim ratnim dešavanjima - ne vrijedi za Sud BiH. 

"Ali, zato su spremni da tamo gdje ne postoje nikakvi dokazi, nikakvi materijalni pokazatelji pokrenu lavinu optužbi i postupaka da bi se svakom iole značajnijem Srbinu sudilo ili Sud koristio kao metod političkog i svakog drugog pritiska", zaključio je Stevandić. 

Sud BiH oslobodio je danas prvostepeno komandanta takozvane Armije BiH u Srebrenici Nasera Orića i pripadnika te vojske Sabahudina Muhića po svim tačkama optužnice za zločine nad srpskim ratnim zarobljenicima na području Srebrenice 1992. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije