BiH

Stevandić: SDS dao legitimitet ukidanju Srpske

Stevandić: SDS dao legitimitet ukidanju Srpske
Stevandić: SDS dao legitimitet ukidanju Srpske

BANJALUKA - SDS je prisustvom svojih funkcionera Kongresu SDA, bez ikakvih skrupula i obzira, dao legalitet i legitimitet projektu ukidanja Republike Srpske, izjavio je Nenad Stevandić, potpredsjednik Narodne skupštine Srpske.

Stevandić je rekao da je, nakon jučerašnjeg Kongresa SDA, na kojem su "usvojeni dokumenti o vraćanju statusa ratne republike BiH" i ukidanju entiteta, te pravljenju šest regija, jasno da su njegova upozorenja o političkoj izdaji kao početku procesa ukidanja Republike Srpske bila tačna i istinita.

"U našem rječniku nema bolje riječi od izdaje, kojom se može opisati ovaj nečuveni i sramni postupak", saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Narodne skupštine Srpske.

Prema njegovim riječima, nivo medijskog i političkog linča kojem je bio izložen kada je na vrijeme upozoravao na ovu mogućnost, direktno je proporcionalan veličini ovog izdajničkog projekta i moralnom posrtanju rukovodstva SDS-a, koje se, kako je naveo,  "više ne stidi svog podaničkog odnosa prema  SDA i učešća u projektima dezavuisanja i uništavanja Republike Srpske".

On je naglasio da će sa neskrivenim ponosom i energijom  i ubuduće nastaviti da djeluje patriotski i da na svaki način doprinosi stabilnosti Republike Srpske, kritikujući unutar nje svaki kriminal i korupciju  koji je dodatno slabe i čine manje otpornom na navedene izdajničke postupke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije