BiH

Stevandić: Tribunal skriva ulogu onih koji su kreirali rat u BiH

Stevandić: Tribunal skriva ulogu onih koji su kreirali rat u BiH
Foto: Arhivska fotografija | Stevandić: Tribunal skriva ulogu onih koji su kreirali rat u BiH

BANJALUKA - Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić izjavio je Srni da je Haški tribunal, izricanjem prvostepene presude generalu Ratku Mladiću, potvrdio da je neobjektivan i ne može biti mjerilo za pravdu i pravičnost.

"Haški tribunal u svoje tabele nije htio da upiše hrvatske generale Mladena Markača, Antu Gotovinu, komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića, pripadnike mudžahedinskih odreda, jer nisu bili u planu da budu okrivljeni. Projektovana je drugačija istorija i Haški tribunal ne može biti mjerilo za pravdu, a pogotovo da piše istoriju", rekao je Stevandić.

On smatra da Haški tribunal, presudama koje donosi, skriva ulogu onih koji su kreirali rat na prostoru BiH.  

"Ovaj sud projektuje krivce i žrtve da bi bila sakrivena uloga onih koji su devedesetih godina prošlog vijeka ovdje pravili planove za rat i krvoproliće. Nadam se da nije projektovana neka buduća destabilizacija na prostoru Balkana", dodao je Stevandić.  

Prvostepeno vijeće Haškog tribunala za zločine u bivšoj Jugoslaviji osudilo je nekadašnjeg komandanta Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića na doživotnu kaznu zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije