BiH

Stojanović: Mladić je vrlo slab, sutra razmotriti pitanje liječenja u Rusiji

Stojanović: Mladić je vrlo slab, sutra razmotriti pitanje liječenja u Rusiji
Foto: Arhiva | Stojanović: Mladić je vrlo slab, sutra razmotriti pitanje liječenja u Rusiji

ISTOČNO SARAJEVO - Član tima odbrane generala Ratka Mladića Miodrag Stojanović rekao je Srni da očekuje da na statusnoj konferenciji ponovo bude razmotren zahtjev Mladića za adekvatno liječenje u pritvorskoj jedinici i omogućavanje njegovih daljih pretraga i liječenja u Srbiji, odnosno Rusiji.

Stojanović kaže da je to redovna statusna konferencija koja je zakazana za sutra na kojoj očekuje da bude utvrđeno stanje predmeta, kao i da bude ispoštovan rok za izjavljivanje žalbe.

"Nama je predviđeno, poslije produženja roka, da do 4. avgusta predamo žalbu i mi smo se pripremili da ispoštujemo navedeni rok", rekao je Stojanović i dodao da su to očekivanja u vezi sa ovom statusnom konferencijom.

Stojanović je podsjetio da je prije dvije nedjelje bio kod generala Mladića u posjeti, te da je stanje nepromijenjeno.

"Ne mogu iznositi detalje u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem, ali ono što će svi vidjeti na statusnoj konferenciji jeste da je on još više smršao, te da je vrlo slab", naglasio je Stojanović.

Pred Međunarodnim mehanizmom za krivične sudove sutra će biti održana statusna konferencija u postupku protiv generala Ratka Mladića.

Statusna konferencija zakazan je za 15.00 časova pred sudijom Teodorom Meronom.

General Ratko Mladić nalazi se u pritvoru u Hagu od 2011. godine, a prvostepenom presudom osuđen je na doživotnu kaznu zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije