BiH

Stručni kadrovi za kvalitetan razvoj

BANJALUKA - Kandidat Demokratskog narodnog saveza /DNS/ za Parlamentarnu skupštinu BiH Božana Kučuk poručila je da će se, ukoliko dobije povjerenje građana na predstojećim izborima, kao inženjer poljoprivrede zalagati za razvoj poljoprivrede i sela.

"Politikama DNS-a, možemo dati punu podršku razvoju infrastrukture i drugih stimulativnih mjera za savremenu poljoprivredu. Resursi koje imamo i koji čine komparativnu prednost Republike Srpske nisu dovoljno iskorišteni. Budućnost ruralnih područja zavisi prvenstveno od starteškog opredjeljenja da se sačuvaju i razvijaju zemljište, vode, šume i rude, na čemu DNS insistira", rekla je Kučukova.

Efikasnost razvoja ruralnih područja na teritoriji regije i opština, smatra Kučukova, pomoglo bi i definisanje modela upravljanja lokalnim ruralnim razvojem i definisanje evaluacije sistema praćenja i ocjenjivanja, saopšteno je iz DNS-a.

"To bi u praksi znatno doprinijelo efikasnosti provedivosti razvojnih projekata. Posebno je važna uloga lokalne zajednice, koja može i treba biti inicijator promjena. Moramo se zalagati za kvalitetne razvojne politike, te pokretati razvojne aktivnosti i udruživanja koji vode pokretanju održivog razvoja na svim nivoima vlasti", poručila je Kučukova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije