BiH

Sukob u Predstavničkom domu: Sarajlić davio Ahmetovića

Sukob u Predstavničkom domu: Sarajlić davio Ahmetovića
Sukob u Predstavničkom domu: Sarajlić davio Ahmetovića

SARAJEVO - Informacije da u Klubu SDA više nema jedinstva pokazale su se potpuno tačnim danas u toku sastanka Kluba SDA u Predstavničkom domu BiH, gdje je došlo do fizičkog i verbalnog sukoba poslanika Sadika Ahmetovića i Asima Sarajlića.

Sarajlić je, kako je jedan od zvaničnika SDA rekao "Nezavisnim", fizički nasrnuo na Sadika Ahmetovića te ga počeo daviti.

Ovu informaciju potvrdio je i Ahmetović kazavši da je tačno da ga je fizički napao Asim Sarajlić, poslanik i zamjenik predsjednika SDA, zbog toga što je glasao za inicijativu Nikole Špirića, poslanika SNSD-a, da Vijeće ministara BiH dostavi reformsku agendu poslanicima kako bi oni raspravljali o njoj.

"Razočaran sam i teško mi je. Sukob je izbio zbog toga što sam bio za tu inicijativu. Da je nije Nikola Špirić predložio, ja bih to uradio sam. Nisam imao stav Kluba o tome", rekao je "Nezavisnim" Ahmetović i dodao da je od devedesetih godina u politici te da je bio u raznim skupštinama i parlamentima, ali da mu se ovako nešto nije desilo.

"Bio sam u Srebrenici u Skupštini, bio sam u Banjaluci. Uvijek sam govorio što sam mislio i osjećao i nikad mi se ovako nešto nije desilo. Teško mi je što me napao neko iz moje stranke, koju volim i osjećam, ali eto", kaže Ahmetović.

U pomoć su mu, kako kaže, priskočili Senad Šepić i Šemsudin Mehmedović.

Do sukoba je došlo nakon što su u Klubu SDA, osim agende, otvorene i druge teme, kongres SDA, izbor rukovodstva te je u jednom trenutku Ahmetović rekao Sarajliću da mu je više dosta priče o Bakiru Izetbegoviću i Dževadu Mahmutoviću.

Sarajlić je tada skočio, prišao Ahmetoviću i uz riječi "nemoj ti meni na moga predsjednika i ko si ti da govoriš o mom predsjedniku" počeo da ga davi.

"Ahmetović je tada rekao Sarajliću 'meni nisu ništa mogli ni u Srebrenici ni sada nakon toga, a ne takvi kao ti'", kazao je "Nezavisnim" izvor iz SDA.

Kako saznajemo nakon tog verbalnog i fizičkog obračuna Sarajlić se izvinjavao, a danas se nije javljao na pozive "Nezavisnih".

Podsjećanja radi, četvorica zastupnika SDA Šemsudin Mehmedović, Sadik Ahmetović, Salko Sokolović i Senad Šepić početkom mjeseca objavili su da aktivnosti unutar parlamenta neće podrediti željama Bakira Izetbegovića, lidera SDA, te da će glasati za sve što je isključivo u interesu države i građana BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije