BiH

Suljkanović: Da Republika Srpska bude bolji dio BiH

Suljkanović: Da Republika Srpska bude bolji dio BiH
Suljkanović: Da Republika Srpska bude bolji dio BiH

DOBOJ - Kandidat SDP-a BiH za predsjednika/potpredsjednika Republike Srpske Enes Suljkanović rekao je da će se zalagati da Republika Srpska bude bolji entitet u BiH, te da će raditi za Doboj, Republiku Srpsku i BiH.

Suljkanović je na današnjoj konferenciji za novinare u Doboju rekao da se zalaže za politiku podsticaja domaćim investitorima koji su poluga privrednog razvoja.

"Nastojaću da se na nivou BiH, ako bude mogućnosti na nivou entiteta, osnuje ministarstvo za dijasporu, jer oko 2.000.000 stanovnika u inostranstvu naša su najveća privredna grana", istakao je Suljkanović.

On je naveo da se godišnje u BiH iz inostranstva posredstvom banaka, pošta i transakcijama "vestern juniona" unese oko osam milijardi KM.

Suljkanović je naveo da su zahvaljujući predanom radu njegovog tima u Republici Srpskoj investirale Turska, Azerbejdžan, Švedska i druge zemlje.

On je poručio da se zalaže za integracija povratnika u društvo, a ne separaciju, kao što se to, kako je naveo, sada čini.

Kandidat SDP-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Marina Turkić istakla je da će odlukom ove stranke novčana sredstva prvobitno namijenjena za predstavljanje kandidata putem bilborda biti uplaćena za pomoć i sanaciju poplavljenih područja.

U Doboj ta sredstva biće utrošena za obnovu područne škole "Sveti Sava" u naselju Ševarlije.

Kandidat SDP-a BiH za Narodnu skupštinu Republike Srpske Ferhat Isić rekao je da je obnova infrastrukture zaštitni znak ove stranke na području Republike Srpske i BiH, te da će se nastaviti tu politiku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije