BiH

Suljkanović: Imao sam dobru saradnju sa Dodikom

Suljkanović: Imao sam dobru saradnju sa Dodikom
Foto: N.N. | Suljkanović: Imao sam dobru saradnju sa Dodikom

SARAJEVO - Bivši potpredsjednik Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda Enes Suljkanović istakao je da je imao dobru saradnju sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom.

"Sa predsjednikom Republike Srpske Dodikom sarađivao sam na privrednim temama, dogovarali smo se o stvarima o kojima se možemo dogovoriti, tamo gdje smo se razilazili nismo ni načinjali te teme. Imali smo, i uvijek sam govorio, dobru saradnju", naglasio je Suljkanović, koji je bio potpredsjednik Srpske u prošlom mandatu.

On je naveo da je za vrijeme njegovog mandata u Srebrenicu došla fabrika "Ratan", u Doboj investitor iz Azerbejdžana, preduzeća iz Turske su došla u Kotorsko.

Suljkanović je rekao da smatra da ukoliko Republika Srpska bude razvijena, biće razvijena i BiH.

On je konstatovao da se slučaj jezika odjednom aktuelizovao. "A ljudi koji se zalažu za te principe uopšte ne žive u Republici Srpskoj, žive u FBiH, tamo rade, na prostoru FBiH su im porodice", naglasio je Suljkanović za N1.

On je naveo da je za njega važno da se stvaraju uslovi za djecu povratnika i da nije važno ako se neko deklarativno izražava za povratnike, a živi u drugom entitetu.

"Zašto da moje dijete, ja sam iz Doboja, ide na fakultet u Banjaluku, Sarajevo ili u Mostar kad može da studira u Doboju", upitao je Suljkanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije