BiH

Suljkanović: Neće doći do radikalnog zaokreta u politici Vlade

Suljkanović: Neće doći do radikalnog zaokreta u politici Vlade
Foto: N.N. | Suljkanović: Neće doći do radikalnog zaokreta u politici Vlade

TUZLA - Novoimenovani premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović održao je danas prvi radno-konsultativni sastanak sa ministrima, te najavio da će Vlada slijediti politiku zacrtanu dokumentima usvojenim za ovu godinu i da neće biti radikalnijih promjena.

Suljkanović je rekao da u narednom periodu neće doći do radikalnog zaokreta u politici i djelovanju Vlade, imajući u vidu da su Skupština i Vlada Tuzlanskog kantona utvrdile ključne dokumente za ovu godinu, kao što su program Vlade i budžet Tuzlanskog kantona za 2018. godinu.

"Vlada će, praktično, sprovoditi politike koje su zacrtane tim dokumentima, te nastaviti finansijsku stabilizaciju budžeta i poboljšanje regulatornog oblika u obrazovanju, bezbjednosti i socijalnoj politici", rekao je Suljkanović, koji je u smijenjenoj Vladi bio ministar finansija.

On je dodao da je osovina koalicione većine ostala uglavnom ista, tako da postoje dogovori koji su prethodili usvajanju dokumenata sa koalicionim partnerima, navedeno je na portalu Vlade Tuzlanskog kantona.

Skupština Tuzlanskog kantona izglasala je u subotu, 17. februara, nepovjerenje Vladi na čelu sa premijerom Begom Gutićem (SDA) i izabrala novu Vladu i Suljkanovića za njenog predsjednika.

Skupština tada nije imenovala ministre za rad, socijalnu politiku i povratak, te prostorno uređenje, pa se ova aktivnost očekuje u narednom periodu.

Suljkanović je, odlukom Izvršnog odbora SDA Srebrenik, juče isključen iz ove stranke.

Iz SDA je isključen i poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona Mehmed Bajraktarević koji je glasao za smjenu stare vlade Tuzlanskog kantona i podržao novu.

Suljkanović je ranije rekao da će se, ukoliko bude isključen iz SDA, žaliti na takvu odluku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije