BiH

Svečana sjednica Parlamenta Srpske 24. aprila, gost Valentina Matvijenko

Svečana sjednica Parlamenta Srpske 24. aprila, gost Valentina Matvijenko
Foto: N.N. | Svečana sjednica Parlamenta Srpske 24. aprila, gost Valentina Matvijenko

BANJALUKA - Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske jednoglasno je danas utvrdio da će Svečana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biti održana u utorak, 24. aprila 2018. godine sa početkom u 13.50 časova kada će se narodnim poslanicima i gostima obratiti predsjednica Savjeta Federacije Federalne skupštine Ruske Federacije, Valentina Matvijenko.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović informisao je članove Kolegijuma da su na Svečanu sjednicu pozvani kao gosti svi poslanici iz Republike Srpske u oba doma parlamenta BiH, lideri parlamentarnih političkih partija koje imaju sjedište u Republici Srpskoj  i druge visoke zvanice.

Prema Protokolu posjete Matvijenko sa saradnicama, prije početka Svečane sjeednice, u 13.15 časova razgovaraće sa rukovodstvom Narodne skupštine Republike Srpske.

Valentina Matvijenko se na funkciji predsjednice Savjeta Federacije Gornjeg doma Federalne skupštine Ruske Federacije nalazi od septembra 2011. godine. Prije ove funkcije Matvijenko je obavljala dužnost gubernatora Sankt-Peterburga, a vršila je i funkciju zamjenika predsjednika Vlade Ruske Federacije. Stalni je član Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije. 

                                         

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije