BiH

Svečani doček za Zvizdića ispred Palate Srbije

Svečani doček za Zvizdića ispred Palate Srbije
Svečani doček za Zvizdića ispred Palate Srbije

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić dočekao je danas ispred Palate Srbije predsjedavajućeg Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denisa Zvizdića, koji predvodi delegaciju BiH u zvaničnoj posjeti Beogradu.

Nakon svečanog dočeka, Vučić će razgovarati sa Zvizdićem o regionalnoj stabilnosti i odnosima dvije zemlje, dok će ministri u vladi imati odvojene sastanke sa kolegama iz BiH.

Vučić je najavio da će sa Zvizdićem razgovarati o važnim pitanjima za dve države, ističući da je važno razgovarati o zajedničkoj budućnosti, dok je Zvizdić uoči posjete izrazio uvjerenje da će njegov susret s Vučićem imati pozitivan uticaj na ukupnu relaksaciju odnosa Srbije i BiH.

Predsjednik Vlade Srbije je sinoć bio domaćin Zvizdiću i na radnoj večeri po dolasku delegacije BiH u Beograd.

Zvizdić je sa delegacijom doputovao sinoć u Beograd, a na aerodromu Aerodromu "Nikola Tesla" ih je dočekao prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Osim Zvizdića, u delegaciji BiH su i zamjenik predsjedavajućeg i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović, zamjenik predsedavajućeg i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministar spoljnih poslova Igor Crnadak i ministar komunikacija i transporta Ismir Jusko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije