BiH

Sven Alkalaj: Operi ruke kad se rukuješ sa Srbima

Sven Alkalaj: Operi ruke kad se rukuješ sa Srbima
Sven Alkalaj: Operi ruke kad se rukuješ sa Srbima

SARAJEVO - Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pokrenula je postupak protiv trojice svojih pripadnika, jer nisu prijavili ministra inostranih poslova BiH Svena Alkalaja, koji je u srijedu naveče u kafe-baru "Bugati" podrugljivo napadao zaposlenike Ministarstva bošnjačke nacionalnost, tvrdeći da se radi o Srbima, saznaju "Nezavisne".

Naime, ministar Alkalaj je u srijedu naveče, nakon novogodišnjeg prijema u Ministarstvu, na kojem se gotovo niko od zvanica nije pojavio, u kafe-baru "Bugati", na zaprepaštenje svih gostiju, bukvalno verbalno napao sekretara Ministarstva Adnana Hadžikapetanovića, koji, takođe, nije bio na prijemu.

"Srbine! Srbine! On je Srbin! Srbi su te nagovorili da ne dođeš na prijem", vikao je Alkalaj na Hadžikapetanovića.

U međuvremenu, u kafe-bar je ušao i njegov savjetnik, bivši zaposlenik OSE, Senad Bužimčić, koji se sasvim normalno rukovao sa Adnanom Hadžikapetanovićem, što je dodatno iziritiralo ministra Alkalaja.

"Što se rukuješ sa Srbima?! On je Srbin! Idi operi sad ruke kad se rukuješ sa Srbima", galamio je Alkalaj.

Sve ovo sasvim normalno su posmatrala tri pripadnika SIPA, koji nisu sutradan prijavili nadležnima skandal koji je izazvao ministar Alkalaj, a postupak je protiv njih pokrenut nakon što se za ovaj nesvakidašnji izliv mržnje saznalo u institucijama BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije