BiH

Svi negativni izvještaji na stolu tužilaštva

Svi negativni izvještaji na stolu tužilaštva
Svi negativni izvještaji na stolu tužilaštva

BANJALUKA - Glavna služba za reviziju javnog sektora RS u 2014. godini objavila je ukupno 31 finansijski izvještaj od 51 revidiranog, te izrekla devet pozitivnih mišljenja, uz dva skretanja pažnje, 19 s rezervom i tri negativna, koja se tiču poslovanja "Željeznica RS", općine Vlasenica, te Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva RS.

Izjavio je ovo Duško Šnjegota, glavni revizor Službe za reviziju RS, predstavljajući danas rezultate rada u prvih šest mjeseci ove godine.

"Ako to posmatramo po segmentima koji čine finansijsku reviziju, 15 je pozitivnih mišljenja, ili oko 48 odsto, 13 je mišljenja s rezervom, ili 42 odsto, i tri negativna, ili 10 odsto", rekao je Šnjegota.

Upoređujući rezultate u ovoj u odnosu na 2013. godinu, Šnjegota je rekao da se osjeti "lagano poboljšanje" strukture mišljenja u ovom segmentu.

Kada je riječ o usklađenosti, Glavna služba iznijela je također devet pozitivnih mišljenja, 19 s rezervom i tri negativna.

Osvrnuvši se na izmjene Zakona o reviziji javnog sektora on je podsjetio da je uvedena praksa da svaki negativan izvještaj ide glavnom republičkom tužiocu, čime se "obaveza revizije završava".

Šnjegota je najavio da će od narednog mjeseca u funkciji biti i Registar revizorskih preporuka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije