BiH

Svjedok: Mladić pravi oficir, sa svim manirima

Svjedok: Mladić pravi oficir, sa svim manirima
Svjedok: Mladić pravi oficir, sa svim manirima

HAG - Bivši oficir Vojske Republike Srpske /VRS/, čiji je identitet bio zaštićen, izjavio je danas pred Haškim tribunalom da je nekadašnji komandant Glavnog štaba VRS general Ratko Mladić bio pravi oficir iz pravila službe, sa svim manirima.

Svjedok pod pseudonimom "GRM-130", govoreći o karakteru generala Mladića, rekao je da je generalovo pojavljivanje, i razgovor sa vojnicima, njima predstavljalo isto što i "bolesniku infuzija".

Prema njegovim riječima, susreti s generalom Mladićem bili su neugodni, ali poučni jer je general bio veliki poznavalac vojnih propisa i insistirao da ih i komandanti i komandiri moraju dobro poznavati, prenose beogradski mediji.

"Insistirao je na redu i radu... i da poznajemo svakog vojnika. Nije trpio da su vojnici neobrijani, niti da okolo hodaju bez oružja i propisno utegnute opreme", rekao je svjedok "GRM-130".

Iz svjedokovog iskaza proizlazi da je, kao oficir JNA, krajem 1991. u BiH došao sa svojom jedinicom i da je pridodat Glavnom štabu VRS u Crnoj Rijeci kod Han Pijeska, na čijem je čelu bio general Mladić, a kako je precizirao, generala je lično upoznao 1993.

Veći dio unakrsnog ispitivanja svjedoka tužioci su obavili iza zatvorenih vrata.

Svjedočenje o karakteru optuženog danas je počeo i doktor Simo Bilbija iz bolnice pri Glavnom štabu VRS, koji će iskaz nastaviti u ponedjeljak, 1. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije