BiH

Tadić: Moramo prestati biti društvo trgovaca i nakupaca

Tadić: Moramo prestati biti društvo trgovaca i nakupaca
Tadić: Moramo prestati biti društvo trgovaca i nakupaca

BANJALUKA - Opozicioni blok RS, okupljen kao Savez za promjene, večeras je u Sportskoj dvorani "Borik" u Banjaluci održao predizborni skup.

Lideri udružene opzicije su pozvali prisutne da na predstojećim opštim oktobarskim izborima glasaju "za promjene" i podrže Ognjena Tadića, kao kandidata za predsjednika RS, i Mladena Ivanića, njihovog kandidata za člana Predsjedništva BiH.

Tadić je ovom prilikom istakao da je RS zrela za promjene.

"Mi nismo ovdje da bismo vas poveli putem kojem ne znamo cilj. Mi znamo cilj jer imamo plan, a naš plan je da svaku konvertibilnu marku vratimo u proizvodnju. Moramo prestati biti društvo trgovaca i nakupaca, već postati društvo stvaralaca, ljudi koji grade i razvijaju RS", rekao je Tadić.

On je naglasio da je jedan od glavnih ciljeva Saveza za promjene da zauzda rastući javni dug RS, te da zaposli ljude kako bi od svog dostojanstvenog rada mogli da hrane svoje porodice.

"Mi ne dajemo uluda obećanja" istakako je ovom prilikom Tadić.

Mladen Ivanić, lider PDP-a i kandidat za člana Predsjedništva BiH, istakao je da je sada trenutak da se građani RS okrenu budućnosti.

"Promijenimo RS i stvorimo nadu. Povećajmo zaposlenost, podignimo penzije i stvorimo normalni društvo", rekao je on.

Mladen Bosić, lider SDS-a, ovom prilikom se zahvalio prisutnima i naglasio da su "oni ti koji podržavaju početak novog života RS".

"Moramo dati RS svjetlost jer se sada u njoj dešava borba između straha i nade, a sadašnja vlast sije strah. Moramo se zapitati zašto u bogatoj RS živimo kao sirotinja", istakao je on.

Nosilac liste NDP-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u Izbornoj jedinici 3 Dragan Čavić istakao je da je pravi put za Republiku Srpsku put u slobodi i da je pobjeda moguća samo ako građani zajedno odluče.

Savez za promjene čini opozicioni blok koji su formirali: SDS, PDP, NDP, PUP, SRS RS i Stranka socijalne sigurnosti srpskih boraca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije