BiH

Tadić: Poboljšati status boraca

Tadić: Poboljšati status boraca
Tadić: Poboljšati status boraca

ZVORNIK - Potpredsjednik SDS-a Ognjen Tadić smatra potpuno prihvatljivim i logičnim da bude poboljšan status ratnih vojnih invalida, jer to ne bi trebalo da bude problem za Republiku Srpsku.

Tadić je u Zvorniku, nakon razgovora sa predsjednikom Skupštine Saveza udruženja ratnih vojnih invalida Republike Srpske Dragislavom Mijanovićem, rekao da su potrebe ove populacije, a riječ je o stambenom zbrinjavanju, socijalnoj podršci i zapošljavanju - prihvatljive i logične. 

"Ovi ljudi od političara u ovom momentu najviše traže mir i stabilnost, traže da nema sukoba, kao i uslove da ekonomija daje rezultate kako bi se na taj način došlo do sredstava koja su potrebna za njihove potrebe", rekao je novinarima Tadić. 

On smatra da se na ovim pitanjima nije dovoljno radilo, ili ako se radilo, postojali su neki objektivni limiti u Republici Srpskoj, pa čak i oni koji su htjeli da učine više nisu mogli. 

"Uvažavajući sve građane Republike Srpske, njihove potrebe i interese, smatram da naše društvo treba da napravi korak naprijed kako bi ljudima koji su dali dio sebe u borbi za stvaranje Republike Srpske omogućili da se osjećaju bolje", rekao je Tadić, koji je i kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske. 

Mijanović, koji je predsjednik Udruženja ratnih vojnih invalida Zvornik, rekao je da je na sastanku razgovarano o pravima ratnih vojnih invalida, stambenom zbrinjavanju do četvrte kategorije, socijalnoj podršci u liječenju, zapošljavanju i drugim pitanjima. 

On je dodao da program stambenog zbrinjavanja ratnih vojnih invalida od 2007. do 2011. godine još nije završen i da još ima stambeno nezbrinutih do četvrte kategorije invalidnosti.  

 

  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije