BiH

Tadić: Republika Srpska je svetinja

Tadić: Republika Srpska je svetinja
Tadić: Republika Srpska je svetinja

TREBINJE - Promjene su neophodne Republici Srpskoj i one će se dogoditi 12. oktobra na predstojećim izborima, stav je Saveza za promjene iznesen na tribini koja je održana večeras u trebinjskoj dvorani "Miloš Mrdić".

Kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić tvrdi da Savez za promjene svakoga dana dobija sve veću podršku i da će se one potvrditi za 13 dana.

"Oni koji žele promjene svoj stav o tome moraju ovjeriti na predstojećim izborima 12. oktobra, jer je to jedini način da do stvarnih promjena dođe. Trudićemo se da obezbijedimo Republici Srpskoj da može da živi na osnovu svojih institucija, a njeni stanovnici na osnovu svoga rada. Republika Srpska je za nas svetinja koja treba da živi stotine generacija iza nas", rekao je Tadić.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je sa centralne javne tribine u Trebinju poručio da ima namjeru u potpunosti promijeniti sliku o Republici Srpskoj i da ojača njenu poziciju.

"Imam namjeru da spriječim bilo kakvo ugrožavanje i pokušaj promjene ustava Bosne i Hercegovine, jednostavno, da sačuvam Republiku Srpsku. Znam da to mogu uraditi svojim znanjem, svojim iskustvom i posebno drugačijom promocijom Srpske i privlačenjem stranih investicija, što je ključna obaveza budućeg člana Predsjedništva BiH", istakao je Ivanić.

Njegov partijski kolega i nosilac liste PDP-a za izbornu jedinicu 9, Slavko Vučurević, istakao je da će se zalagati da se što prije usvoje zakoni o borbi protiv kriminala i korupcije, zakon o nezastarijevanju krivičnih djela privrednog kriminala počinjenog u periodu privatizacije i zakon o ispitivanju porijekla imovine.

On je kao bitnu stvar naveo socijalnu politiku koje, kako kaže, nema bez privrednog razvoja. Dodao je da članovi Saveza za promjene znaju na koji način da ožive privredu, jer imaju dovoljno obrazovanih ljudi koji mogu biti i nosioci promjena i nosioci razvoja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije