BiH

Tadić: Ruska rezolucija objektivnija od svih dosadašnjih

Tadić: Ruska rezolucija objektivnija od svih dosadašnjih
Tadić: Ruska rezolucija objektivnija od svih dosadašnjih

BANJALUKA - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Ognjen Tadić izjavio je da je rezolucija Ruske Federacije daleko objektivnija od svih dosadašnjih koje se tiču odnosa prema događajima nakon 20 godina od rata na ovim prostorima.

Tadić je istakao da nije dobro da 20 godina nakon rata ključna politička tema i dalje bude rat, a ne ekonomija, socijalna pitanja i funkcionisanje pravne države.

On je poručio da bi bilo dobro da politički akteri u BiH pokušaju da uporede situaciju u bivšoj Jugoslaviji 20 godina nakon Drugog svjetskog rata i situaciju u BiH 20 godina nakon posljednjeg rata, pa da izvuku zaključke ako žele dobro bilo kome ko živi u BiH.

Tadić je naglasio da su predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama potpuno spremni da razgovaraju sa predstavnicima institucija Republike Srpske da bi bile donesene najbolje odluke u interesu srpskog naroda i Srpske.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je pitanje referenduma o Sudu i Tužilaštvu BiH pitanje Republike Srpske i njene nadležnosti, te da se o tome danas na sastanku sa predsjednikom Srpske Miloradom Dodikom predstavnici Srpske u zajedničkim institucijama nisu izjašnjavali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije