BiH

Tadić potvrdio: Mladić uhapšen na teritoriji Srbije (Video)

Tadić potvrdio: Mladić uhapšen na teritoriji Srbije (Video)
Tadić potvrdio: Mladić uhapšen na teritoriji Srbije (Video)

BEOGRAD - Na konferenciji za novinare, koja je trajala 20-ak minuta, predsjednik Srbije Boris Tadić potvrdio je da je Ratko Mladić danas uhapšen.

"Akciju su koordinisano izvele Bezbednosno-informativna agencija i Služba za otkrivanje ratnih zločina. Još jednom je potvrđeno da Srbija sarađuje u punom kapacitetu sa Haškim tribunalom", rekao je Tadić, koji je dao izjavu i na engleskom jeziku.

"Skinuli smo ljagu sa Srbije, svih građana Srbije i pripadnika našeg naroda. Akcija je pokazala da su bezbednosne institucije obezbedile vladavinu prava u Srbiji i da je naš rad na traganju za optuženima za ratne zločine obezbedio da Srbija podigne svoj moralni kredibilitet u međunarodnoj javnosti", dodao je on i rekao da je veoma ponosan zbog obavljenog posla.

Tadić nije želio da govori o detaljima akcije, ali je potvrdio da je Mladić uhapšen na teritoriji Srbije.

"Ne očekujem da će Srbija zbog hapšenja Mladića uroniti u političku nestabilnost. Svako ko to pokuša biće procesuiran. Goran Hadžić će takođe biti uhapšen, ali i svi organizatori velikog kriminala u Srbiji - do kraja mandata ove vlade", obećao je Tadić i dodao da prebacivanje Mladića u Hag zavisiti od sudskih institucija.

Policija Srbije uhapsila je u tajnoj operaciji prije nekoliko sati Milorada Komadića, za koga se potvrdilo, nakon DNK analize, da je Ratko Mladić.

Kako se nezvanično saznaje, Mladić je uhapšen u selu Lazarevo kod Zrenjanina.

Hapšenje je uslijedilo nakon dojave da Komadić raspolaže nekim identifikacijskim oznakama Ratka Mladića, kojem je i fizički vrlo sličan.

Kako je objavio B92, Mladić je bio kooperativan tokom hapšenja, nije nosio masku, bradu ili dugu kosu, ali je izgledao ostarjelo.

Vezane vijesti:

Uhapšen Ratko Mladić?

EK čeka potvrdu hapšenja Mladića

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije