BiH

Tadić uručio članske karte mladim SDS-a

Tadić uručio članske karte mladim SDS-a
Tadić uručio članske karte mladim SDS-a

FOČA - Kandidat Srpske demokratske stranke za predsjednika Republike Srspke Ognjen Tadić i predsjednik te stranke Mladen Bosić podijelili su danas na Konvenciji mladih u Foči članske karte za 150 novih članova Opštinskog odbora Organizacije mladih SDS-a.

Tadić je istakao da je jako važno da mladi učestvuju u političkom životu da bi njihovi interesi i potrebe došli do izražaja, kao i da se bore protiv korupcije i nepotizma, koji su najveća opasnost za društvo.

"Zbog korupcije je obrazovanje veoma loše, zbog korupcije nema posla za mlade ljude, oni ne mogu da riješe stambeno pitanje. Sve su to razlozi zbog kojih mladi prvo razmišljaju da li mogu da odsele u Austriju, NJemačku ili Srbiju, pa tek onda da li će da se vjenčaju, ako im to ne uspije", naglasio je Tadić.

On je ocijenio da je takvo stanje posljedica "devet godina beznađa i nastojanja da se Republike Srspka drži u stanju smanjene svijesti, da ne vidi šta se dešava sa njenim finansijskim tokovima".

Tadić je rekao da su ovi izbori prilika da se to prekine, istakavši uvjerenje da mladi izaći na izbore i "promijeniti sliku Republike Srpske i stanje beznanja u stanje nade".

Predsjednik SDS-a Mladen Bosić pozvao je mlade ljude u Republici Srpskoj da preuzmu odgovornost i da se uključe politiku.

"Naš kandidat za predsjednika Republike Srpske je mlad čovjek, koji će kao prioritet imati zadatak da razmišlja o tome kako otvoriti nova radna mjesta i kako omladini omogućiti da ostane ovdje i da zasnuje porodicu", rekao je Bosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije