BiH

Tadića na sastanak dovezao Nešković

Tadića na sastanak dovezao Nešković
Tadića na sastanak dovezao Nešković

GRADIŠKA - Kandidati Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske Ognjen Tadić i člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić danas su u Gradišci razgovarali sa predstavnicima Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Srpske o podsticajima domaćoj poljoprivredi i novim sistemskim rješenjima u ovoj oblasti.

"Želimo da sa predstavnicima Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Republike Srpske postignemo društveni i ekonomski sporazum s ciljem zaštite domaće proizvodnje. Nismo zadovoljni radom aktuelne vlasti u vezi sa ovim pitanjem, a kao pozitivan primjer navodimo značajne efekte koje je ostvario Mirko Šarović kao ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH", rekao je Tadić.

Predsjednik Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Mišo Maljčić ocijenio je da je stanje u agraru loše i da poljoprivrednici očekuju veće podsticaje i zaštitu domaće proizvodnje.

Na pitanje novinara upućeno Tadiću ko ga je dovezao u Gradišku na sastanak sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja, kandidat Saveza za promjene za predsjednika Republike Srpske odgovorio je da ga je dovezao Mladen Nešković, nezavisni kandidat za predsjednika Srpske.

"Riječ je o vrlo poštenom i sposobnom čovjeku koji je razvio mrežu sprečavanja izborne krađe", rekao je Tadić.

Glas Srpske je objavio da će "SDS ući u izborne anale jer na predstojeće izbore izlazi sa tri kandidata za predsjednika Srpske", budući da se, osim Ognjena Tadića, kojeg je zvanično nominovao, za istu poziciju bore i članovi te stranke Mladen Nešković i Vladan Marković iz Istočnog Sarajeva.

Nešković je, prema pisanju Glasa Srpske, Tadićev lični vozač, a Marković je kao tjelohranitelj pratio Tadića i poslanika SDS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Darka Babalja.

Izvor "Glasa Srpske" iz Saveza za promjene, u kojem je SDS najveća stranka, kaže da je cilj da se ta stranka kandidaturom Neškovića i Markovića "dočepa" što više mjesta u biračkim odborima kako bi mogli manipulisati u korist Tadića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije