BiH

Tadićeva i Jukićeva bile ilegalno prisluškivane?

Tadićeva i Jukićeva bile ilegalno prisluškivane?
Foto: N.N. | Tadićeva i Jukićeva bile ilegalno prisluškivane?
Srna

SARAJEVO - Glavni tužilac BiH Gordana Tadić i potpredsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružica Jukić su, najvjerovatnije, ipak, bile ilegalno prisluškivane.

To piše "Večernji list", izdanje za BiH. Taj list saznaje da se čekaju nalazi vještačenja računara i uređaja preko kojih je navodno presretana veza, kao i da istraga o nezakonitom prisluškivanju Tadićeve i Jukićeve nije daleko odmakla.

"Stručna provjera, koja je u toku, sprovodi se u Banjaluci, a nezvanične informacije pokazuju da je bio ostvaren kontakt, te da su curili detalji razgovora i komunikacije dvije funkcionerke u pravosudnim institucijama BiH", piše list.

Prema pisanju lista, kada stignu nalazi ovog vještačenja i ako bude utvrđeno da je bilo nezakonite primjene mjera, sljedeći korak biće provjera u telekom operaterima i internet provajderima.

List podsjeća da su Tadićeva i Jukićeva u više navrata komunicirale o osjetljivim pravosudnim slučajevima, uključujući i saobraćajnu nesreću u kojoj je učestvovao i jedan zaštićeni svjedok Tužilaštva BiH.

U ovom slučaju vode se dva odvojena postupka.

Tužilaštvo BiH ranije je navelo da vodi opsežnu istragu u vezi sa nezakonitim prisluškivanjem Radićeve i Jukićeve, za koje se saznalo nakon što su objavljeni presretnuti SMS-ovi i telefonski pozivi, kao i lokacije kretanja Jukićeve i Tadićeve.

Drugi postupak vodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo protiv novinara Josipa Šimića koji je dostavio falsifikovane dokumente Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

On je rekao da su mu ta dokumenta uručila dvojica pripadnika Sipe, ali nije utvrđeno o kojem je riječ.

U javnosti se govorilo da su te dokumente Šimiću dala dvojica suspendovanih službenika za poslove sa strancima protiv kojih se vodi sudski postupak.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Proces regrutacije i selekcije kandidata obavlja kompanija Kolektiv, Agencija Posao.ba.

Najčitanije