BiH

Tegeltija: Do kraja godine rast penzija u Srpskoj

Tegeltija: Do kraja godine rast penzija u Srpskoj
Foto: N.N. | Tegeltija: Do kraja godine rast penzija u Srpskoj

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je da će do kraja godine u Srpskoj doći do rasta penzija.

"Razmatraćemo i mogućnost jednokratne pomoći određenoj grupi penzionera", naveo je Tegeltija danas u Narodnoj skupštini Republike Srpke tokom "Aktuelnog časa" - poslanička pitanja i odgovori.

Tegeltija je dodao da još nije utvrđeno koliki je to iznos sredstava koja će Vlada Republike Srpske imati na raspolaganju, ističući da će to odrediti rast, odnosno grupu penzija koje će biti obuhvaćene tom mjerom.

Potpredsjednik Vlade Republike Srpske Anton Kasipović rekao je da Ministarstvo pravde Republike Srpske u saradnji sa Republičkim centrom za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica radi na pripremi informacije o analizi i planu aktivnosti po pitanju traženja nestalih, istraživanja ratnih zločina, koja će se ubrzo naći pred narodnim poslanicima.

Narodna skupština Republike Srpske je na sjednici održanoj 1. marta donijela zaključak u vezi sa razmatranjem izvještaja o analizi i planu aktivnosti po pitanju traženja nestalih, istraživanja ratnih zločina.

Ovim zaključkom Narodna skupština Republike Srpske je obavezala Vladu Republike Srpske da u roku od 60 dana napravi analizu postojećih zakonskih propisa i eventualne prijedloge za njihovu promijenu, da bi se omogućila efikasnija revizija i obnavljanje postupaka u predmetima rtanih zločina, a u vezi sa novim okolnostima i činjenicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije