BiH

Tegeltija: Ne bavim se privatizacijom banaka

Tegeltija: Ne bavim se privatizacijom banaka
Tegeltija: Ne bavim se privatizacijom banaka

BANJALUKA – Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija rekao je danas u Narodnoj skupštini RS da nije tačno da hoće da kupi Novu banku I da on obavlja posao u ime Vlade RS, a ne bavi se privatizacijom banaka.

Upitan da prokomentariše snimak koji su objavili mediji i na kome odbjegli biznismen iz Banjaluke Mile Radišić govori o tome da on i vlasnik fime “MG Mind” Mladen Milanović Kaja žele da kupe Novu banku, Tegeltija je odgovorio da se ne bavi sivom zonom I da nije čuo taj snimak.

“Ne bavim se prisluškivanjem nikoga, pogotovo ne ljudi koji se u ovom trenutku nalaze u teškoj životnoj situaciji. Nisam slušao taj audio snimak i volio bi da vidim šta sam ja to pogriješio. Ne bavim se poslovnim politikama banaka i njihovom privatizacijom i to nije moj predmet interesovanja", rekao je Tegeltija.

Na snimku na kojem navodno Radišić razgovara sa nekim, odbjegli banjalucki biznismen govori o tome da najveci dio javnog novca ide preko Unikredit banke, a da s druge strane ta banka finansira vecinu poslova Mladena Milanovića.

On govori I o planu Tegeltije i Milanovića da kupe “Novu banku”, ali i o navodnim detaljima vlasničkih odnosa u najvećoj banci u RS. Opoziconio poslanici snimak su prokomentarisali riječima "ptičice su počele da cvrkuću".

Dragan Čavić, poslanik NDP-a rekao je da nije slušao snimak, ali da pretpostavlja da će istražni organi sada tražiti ko ga je snimio.

"Ponovo ćemo imati da je snimak montiran, da nije autentničan, da treba uhvatiti onoga ko je tajno snimao ", rekao je Čavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije