BiH

Tegeltija: Revizorski izvještaj - tendenciozan i neprofesionalan

Tegeltija: Revizorski izvještaj - tendenciozan i neprofesionalan
Foto: Ilustracija | Tegeltija: Revizorski izvještaj - tendenciozan i neprofesionalan

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija smatra da je izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske o reviziji konsolidovanonog finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Republike za 2016. godinu sačinjen tendenciozno i neprofesionalno.

"Ovaj izvještaj sačinjen je tendenciozno i neprofesionalno, s ciljem pokušaja ucjene Vlade Republike Srpske i Ministarstva finansija zbog prelaska Glavne službe za reviziju Srpske na trezorski sistem poslovanja", rekao je Tegeltija Srni.

On je naveo da glavni revizor ove službe od njenog uvođenja u trezorski sistem poslovanja, preko pojedinih opozicionih poslanika u Narodnoj skupštini Srpske, predstavnika zajedničkih institucija BiH i međunarodnih organizacija, pokušava da ucjenjuje Vladu Republike Srpske svojim neprimjerenim izvještajima, prvenstveno o reviziji učinaka i reviziji konsolidovanih finansijskih izvještaja.

"Vlada i Ministarstvo finansija pri izvršenju budžeta i izradi finansijskih izvještaja po tim pitanjima u cjelosti primjenjuje važeće zakonske propise iz oblasti javnih finansija i budžetskog sistema, kao i međunarodne stadarde finansijskog izvještavanja za javni sektor, pri čemu budžetske izdatke iskazuje u izvještajima o izvršenju budžeta u budžetskim godinama u kojima su stvarno nastali i odobreni budžetom od Narodne skupštine, kako je to i propisano", istakao je Tegeltija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije