BiH

Tučić: Kojem Mladenu Ivaniću treba vjerovati?

Tučić: Kojem Mladenu Ivaniću treba vjerovati?
Tučić: Kojem Mladenu Ivaniću treba vjerovati?

BANJALUKA - Bivši ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Boris Tučić izjavio je da predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić svojim prizemnim javnim istupima i vrijeđanjima najviše govori o sebi samom, jer se očigledno radi o podvojenoj ličnosti koja jedan dan govori jedno, drugi dan drugo, treći dan treće.

Na pitanje Srne da prokomentariše Ivanićeve medijske istupe u vezi sa njegovom ostavkom na mjesto ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Tučić je rekao da "Mladena Ivanića, uvaženog predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i, što je podjednako bitno, profesora banjalučkog Univerziteta, apsolutno ne vrijedi komentarisati".

"Čuo sam da je izjavio, navodno, da sam ga poslušao i sačekao izjašnjenje Predsjedništva BiH, da bih i dalje bio ministar. To, između ostalog, jasno pokazuje u kojim kategorijama razmišlja dotični gospodin i šta je njemu prioritet", naglasio je Tučić.

On je ocijenio da se takva Ivanićevsa izjava prilično kosi sa njegovim tvrđenjem da Predsjedništvo BiH nema ništa sa pitanjem izvoza naroužanja u Ukrajinu.

"Ne znam kojem Mladenu Ivaniću treba vjerovati - onom koji tvrdi da se Predsjedništvo treba ili onom koji tvrdi da se Predsjedništvo ne treba izjasniti u vezi s tim. U svakom slučaju, očigledno je da su obojica prilično ucijenjeni i najobičniji poslušnici onih koji su mu i omogućili da bude tu gdje jeste", istakao je Tučić.

On je ocijenio da Mladen Ivanić nema nijedan argument na svojoj strani, pa u nekakvom ličnom vrijeđanju pokušava da pronađe izlaz.

"Jednostavno, to ne priliči ni njegovim godinama, ni funkciji koju obavlja, niti njegovom akademskom angažmanu. Stoga, umjesto ovakvih nastupa, pametnije bi mu bilo da počne da radi svoj posao, u skladu sa ustavnim i zakonskim rješenjima u BiH", poručio je Tučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije