BiH

Tužilaštvo BiH: Obustavljen jedan predmet u vezi sa napadom na Vučića

Tužilaštvo BiH: Obustavljen jedan predmet u vezi sa napadom na Vučića
Tužilaštvo BiH: Obustavljen jedan predmet u vezi sa napadom na Vučića

SARAJEVO - Jedan predmet u vezi sa napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici prošle godine obustavljen je zbog nepostojanja dokaza, dok se u Tužilaštvu još nalazi drugi predmet o ovom slučaju.

"Postupajući tužilac Tužilaštva BiH, nakon analiziranja prikupljenih i dostavljenih dokaza, donio je naredbu o obustavi istrage protiv dva lica zbog nepostojanja dokaza da su počinili krivično djelo, dok u Tužilaštvu postoji drugi aktivan predmet u vezi sa napadom na premijera Srbije Aleksandra Vučića, na kojem službenici intenzivno rade", saopšteno je danas iz Tužilaštva.

Do sada je ispitan veliki broj svjedoka i pregledano mnogo dokaznih materijala, kao i dostupni video-snimci iz kojih ne mogu biti pronađeni dokazi da su lica protiv kojih je istraga obustavljena počinila krivično djelo.

"Zbog nepostojanja dokaza, pravosuđe u Srpskoj nije procesuiralo osumnjičene za pokušaj teškog ubistva, podstrekavanje, ugrožavanje bezbjednosti i druga krivična djela za koja su vodili istragu, nakon čega je dokumentacija iz predmeta dostavljena 6. juna Tužilaštvu BiH", navedeno je u saopštenju.

Federalni mediji juče su objavili da je Tužilaštvo BiH obustavilo istragu protiv četrdesetjednogodišnjeg Almira Merdića iz Jelaha, jednog od glavnih osumnjičenih za napad na premijera Srbije Aleksanda Vučića tokom prošlogodišnjeg obilježavanja 20 godina od stradanja u Srebrenici.

Obavještajne službe Srbije proglasile su Merdića glavnim organizatorom napada na Vučića 11. jula u Potočarima, kada je grupa huligana krenula prema koloni u kojoj se nalazio i premijer Srbije.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije