BiH

Tužilaštvo BiH formiralo istražni tim

Tužilaštvo BiH formiralo istražni tim
Tužilaštvo BiH formiralo istražni tim

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH formiralo je istražni tim koji će prikupljati dokaze i vršiti istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja terorističkog akta u Zvorniku, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Istražni tim formiran je po nalogu glavnog tužioca Gorana Salihovića, a činiće ga tužioci iz Odsjeka za terorizam Tužilaštva BiH, kao i istražioci i stručni saradnici koji će raditi na istrazi u ovom predmetu.

Tužioci i osoblje će zajedno sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Agencije za istrage i zaštitu BiH i partnerskim institucijama prikupljati dokaze i vršiti istražne radnje s ciljem potpunog rasvjetljavanja terorističkog akta u Zvorniku.

Po naredbi glavnog tužioca, na mjestu događaja tokom noći obavljen je uviđaj i izuzeti su forenzički tragovi, a provešće se dalje istražne radnje s ciljem utvrđivanja motiva napada, kao i povezanost drugih osoba ili saučesnika koji su učestvovali u izvršenju krivičnog djela.

Tužilaštvo BiH i policijske agencije nastavljaju intenzivan rad s ciljem utvrđivanja svih okolnosti počinjenog krivičnog djela, ističe se u saopštenju.

Policajac Dragan Đurić ubijen je sinoć u terorističkom napadu na policijsku stanicu u Zvorniku, koji je izvršio Nerdin Ibrić /24/ iz sela Sapna kod Zvornika. Tom prilikom ranjeni su policajci Željko Gajić i Stevo Milovanović.

Ibrić, koji je tokom napada uzvikivao "Alahu ekber", likvidiran je prilikom razmjene vatre sa policijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije