BiH

Tužilaštvo BiH instrument političara iz FBiH

Tužilaštvo BiH instrument političara iz FBiH
Tužilaštvo BiH instrument političara iz FBiH

BANJALUKA - Tužilaštvo BiH je instrument u rukama političkih moćnika Federacije BiH /FBiH/ i ne interesuje ga istina o proteklom ratu, niti provođenje pravde, smatra Boračka organizacija Republike Srpske /BORS/.

"Politički moćnici iz FBiH i danas u miru nastoje provoditi i dovršiti ratnu politiku, odnosno stvoriti unitarnu BiH u kojoj su Srbi zločinci, a svi ostali žrtve", saopšteno je iz BORS-a.

Reagujući na hapšenje Dragana Glogovca u Bijeljini, BORS ističe da on nema nikakve veze sa događajima koji mu se stavljaju na teret, jer je sa velikim brojem Srba iz Zavidovića izbjegao početkom rata u Kamenicu, spašavajući živu glavu pred muslimanskim zločinicima.

U saopštenju se navodi da je istina o kojoj Tužilaštvo BiH ćuti da su u Kamenici i na čitavom Ozrenu zločini činjeni isključivo nad Srbima, i to počevši od juna 1992. godine kada je iz zasjede ubijeno troje srpskih civila od kojih dvije dvadesetogodišnje djevojke.

"Činjenica je da su upravo u Kamenici 1995. godine mudžahedini formirali zloglasni kamp u kom su svirepo pogubljena 64 srpska vojnika i civila. Očigledno je da je hapšenje Glogovca pokušaj skretanja pažnje sa pravih ratnih zlodjela i zločinaca koji su harali Gostovićima, Kamenicom i Ozrenom", navodi se u saopštenju.

BORS je pozivao vlasti Republike Srpske da iskoriste sva moguća pravna sredstva i zaustave maltretiranje i ponižavnje srpskih boraca i njihovih porodica.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH juče su na području Bijeljine uhapsili Dragana Glogovca, osumnjičenog za ratne zločine protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika u mjestu Kamenica u opštini Zavidovići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije