BiH

Tužilaštvo BiH predložilo pritvor od 30 dana za Fahrudina Radončića

Tužilaštvo BiH predložilo pritvor od 30 dana za Fahrudina Radončića
Tužilaštvo BiH predložilo pritvor od 30 dana za Fahrudina Radončića

SARAJEVO- Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora u trajanju od 30 dana, za osumnjičenog Radončić Fahrudina.

"Prijedlog pritvora upućen je iz razloga opisanih u članku 132. točke b) i c) ZKP BiH, odnosno zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogao ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, te počiniti novo kazneno djelo ili završiti započeto", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Postupajući tužilac zajedno sa svojim timom saradnika i savjetnika, nastavlja intenzivnu istragu u ovom predmetu.

Postupak koji se vodi u potpunosti je usklađen sa naredbama o pokretanju i proširenju istrage i procesne radnje se poduzimaju onim redoslijedom kako je to propisano, a postupajući tužilac je ovlašten da rukovodi istragom, nadzire rad ovlaštenih službenih osoba, koordinira istragom i postupa u skladu sa zakonskim ovlaštenjima u cijelom toku istrage.

Tužilaštvo BiH podsjeća javnost da su svi građani jednaki pred zakonom, da se postupak vodi u skladu sa zakonom, da pred zakonom nema nedodirljivih i da bilo kakvi politički ili medijski pritisci, ne mogu i neće utjecati na vođenje postupka.

Na Sudu BiH u 16 časova zakazano je ročište o određivanju pritvora.

Vezana vijest:

Po nalogu Tužilaštva BiH uhapšen Fahrudin Radončić (FOTO)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije