BiH

Tužilaštvo BiH traži smjenu potpredsjednice VSTS Ružice Jukić

Tužilaštvo BiH traži smjenu potpredsjednice VSTS Ružice Jukić
Tužilaštvo BiH traži smjenu potpredsjednice VSTS Ružice Jukić

SARAJEVO - Kolegij svih tužilaca je jednoglasno zauzeo stav da Ružica Jukić ni u kom slučaju ne može predstavljati niti zastupati interese pravosudne zajednice i Tužilaštva BiH.

Sa svojim istupima, navedena se izravno stavlja na stranu osumnjičenih i optuženih osoba u predmetima Radončić i dr. i Pavlović banka, čime izravno vrši uticaj na postojeće istrage i vrši pritisak na pravosudne institucije koje odlučuju u ovim predmetima.

"Donekle razumijemo pritiske medija i politike, ali za osobe koje moraju da zastupaju interese pravosuđa, to je nedopustivo", navodi se u saopštenju Tužilaštva BiH.

Kolegij Tužiteljstva BiH traži smjenu ovog člana VSTS BiH, te ujedno obavještava javnost da nikada neće podleći pritiscima politike ili medija, a naročito članova VSTS koji se stavljaju u službu ovakvog pritiska.

"Takođe, kolegij je zauzeo stav da se prema odvjetničkoj komori uputi zahtjev za procesuiranje i disciplinsko sankcioniranje advokata Vidović Vasvije, zbog neprimjerenih medijskih istupa protiv pravosudne zajednice.

Pošto je ovo odlučna borba za opstanak nezavisnog pravosuđa i države Bosne i Hercegovine, poručujemo građnima Bosne i Hercegovine da nećemo podleći bilo kakvim pritiscima", saopštili su iz Tužilaštva i poručuju građanima BiH da nema nedodirljivih i da su svi građani pred zakonom jednaki.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije