BiH

Tužilaštvo predložilo pritvor za rukovodioce firme "Famus gradnja 3"

Tužilaštvo predložilo pritvor za rukovodioce firme "Famus gradnja 3"
Tužilaštvo predložilo pritvor za rukovodioce firme "Famus gradnja 3"

Kantonalno tužilaštvo KS podnijelo je prijedlog za određivanje mjere pritvora za direktora firme Famus gradnja 3 Kemala Karahmeta, tehničkog direktora Miralema Jahića i rukovodioca gradilišta Dženana Hadžema, potvrđeno nam je u Kantonalnom tužilaštvu.

"Nakon što su kantonalni tužioci ispitali osumnjičene osobe u prisustvu njihovog branioca odlučeno je da se Kantonalnom sudu podnese prijedlog za određivanje mjere pritvora prema sve tri osobe jer postoji osnovana sumnja da su počinili teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti i imovine u vezi sa krivičnim djelom Nepravilno i nepropisno izvođenje građevinskih radova, a iz razloga popisanih članom 146, stav 1, tačka d. Zakona o krivičnom postupku FBiH", rekao je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

Karahmet, Jahić i Hadžem su privedeni zbog nesreće koja se u srijedu dogodila na gradilištu u sarajevskoj ulici Hiseta, a u kojoj su poginula dva radnika firme Famus gradnja 3, Razim i Enes Halilović. Treći radnik Nevzet Halilović teško je povrijeđen, piše Klix.ba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije