BiH

U Banjaluci obilježavanje Dana nestalih

BANJALUKA - Dan nestalih u odbrambeno-otadžbinskom ratu danas će biti obilježen u Banjaluci u prisustvu ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petra Đokića.

U 9.30 časova u Sabornom hramu Hrista Spasitelja biće služen parastos poginulim i ubijenim borcima i civilima u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Potom je planirano polaganje vijenaca u 10.15 časova na spomen-obilježju poginulim borcima na groblju "Sveti Pantelija", a u 11.25 časova na Spomen-kosturnicu na Novom groblju, kada je predviđeno i obraćanje zvaničnika.

U 11.45 časova vijenci će biti položeni na spomenik "12 beba", saopšteno je iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske.

Za 13.00 časova u Banskom dvoru zakazana je javna tribina o procesu traženja nestalih.

Dan nestalih biće obilježen u organizaciji Odbora Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova, čiji je predsjednik ministar Đokić.

Predsjednik Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Nedeljko Mitrović rekao je ranije da se na evidenciji nestalih u Srpskoj još nalazi 1.678 lica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije