BiH

U BiH među migrantima locirani teroristi

U BiH među migrantima locirani teroristi
Foto: Arhivska fotografija | U BiH među migrantima locirani teroristi

BIHAĆ - Služba za poslove sa strancima je u prva dva mjeseca ove godine, na području Bihaća i Sarajeva, locirala i pod nadzor u Imigracioni centar Službe u Istočnom Sarajevu smjestila šest migranata porijeklom iz Afganistana, od čega se njih pet dovodi u vezu sa međunarodnim terorizmom, dok se šesti migrant dovodi u vezu sa krijumčarenjem migranata i organizovanim kriminalom.

"Inspektori za strance su ta lica locirali na osnovu preduzimanja pojačanih mjera i radnji profilisanja bezbjednosno - interesantnih lica među migrantima te kroz saradnju i razmjenu informacija Službe sa domaćim i međunarodnim partnerima, prvenstveno kroz razmjenu biometrijskih podataka", saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Radi se o G.R.Z. (34), N.S.S. (30), K.Q. (23) i F.A.A. (25), koji predstavljaju prijetnju javnom poretku i bezbjednosti BiH, kao i Z.U. (22) i S.A. (24), za koje Služba trenutno u saradnji sa partnerskim agencijama i zemljama porijekla sprovodi postupak potvrđivanja identiteta kao i utvrđivanja svih ostalih činjenica neophodnih za protjerivanje iz BiH.

"Kapaciteti i spremnost Službe za suprotstavljanje bezbjednosnim izazovima i prijetnjama iregularnih migracijskih tokova će biti dodatno osnažene dobijanjem međunarodne donacije za biometrijsku opremu koju Služba očekuje do kraja marta, a koristiće se za efikasnije otkrivanje lica koja se dovode u vezu sa terorizmom", najavljuju iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Kako uvjeravaju, u saradnji sa domaćim i međunarodnim partnerskim agencijama, Služba će se odlučno suprotstaviti bezbjednosnim izazovima i prijetnjama iregularnih migracijskih tokova.

"Kao prioritet u svom radu nastavićemo locirati i procesuirati migrante koji se dovode u vezu sa terorizmom ili organizovanim kriminalom, čime će Služba dati znatan doprinos bezbijednosti BiH i njenih građana", ističu iz Službe za poslove sa strancima BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije