BiH

U Bijeljini priveden Rus koji se dovodi u vezu sa terorizmom

U Bijeljini priveden Rus koji se dovodi u vezu sa terorizmom
Foto: Ilustracija | U Bijeljini priveden Rus koji se dovodi u vezu sa terorizmom

BIJELJINA - Državljanin Rusije koji se dovodi u vezu sa terorizmom i predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost Bosne i Hercegovine priveden je na području Bijeljine, saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

Ruski državljanin M.I, koji je priveden juče, stavljen je pod nadzor u imigracioni centar, izrečena mu je mjera protjerivanja i zabranjen ulazak i boravak na teritoriji BiH u periodu od pet godina. 

U saopštenju se navodi da je ruski državljanin M.I. 14. aprila uhapšen na sarajevskom aerodromu jer je Interpol Moskva za njim raspisao potjernicu zbog povezanosti sa terorizmom, te se do juče nalazio na izvršavanju mjere ekstradicionog pritvora po rješenju Suda BiH. 

Budući da se nisu stekli uslovi za njegovu ekstradiciju u matičnu zemlju, licu M.I. je ukinut pritvor, nakon čega su ga inspektori Službe priveli i stavili pod nadzor u imigracioni centar, s obzirom da predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost. 

Iz Službe za poslove sa strancima navode da preduzimaju potrebne mjere i radnje s ciljem udaljenja lica M.I. sa teritorije BiH, da bude deportovano u matičnu zemlju kada se steknu neophodni uslovi. 

U saopštenju se dodaje da će Služba nastaviti da provodi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH, te svojim operativnim djelovanjem nastaviti da daje puni doprinos bezbjednosti BiH. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije