BiH

U Srbiji glasalo 6.400 građana

U Srbiji glasalo 6.400 građana
U Srbiji glasalo 6.400 građana

BEOGRAD - Na referendumu o Danu Republike u Srbiji glasalo je ukupno 6.400 državljana Republike Srpske, rekao je Srni direktor Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović.

U Beogradu je glasalo 3.237, Novom Sadu 2.411, Zrenjaninu 264, Subotici 292 i u Pančevu 196.

Cicović je naveo da je glasanje u Srbiji, koje je Predstavništvo Republike Srpske organizovalo u skladu sa odlukom Republičke komisije za sprovođenje referenduma, proteklo mirno i bez ikakvih problema, a glasačka mjesta zatvorena su u 19.00 časova.

"Posebno nas je činilo zadovoljnim to što su svi naši ljudi koji su došli da glasaju na ovom referendumu bili dostojanstveni da nije bio nijedan jedini eksces. U jednom trenutku od 11.00 do 13.00 časova red je bio i 200 metara od objekta", rekao je Cicović.

Svim građanima, među kojima su bili i paraolimpijci iz Republike Srpske, ali i sugrađani koji borave u inostranstvu, a zatekli su se u Beogradu, bilo je omogućeno da glasaju.

"Predstavništvo je prezadovoljno i mislimo da smo uspjeli da, prije svega, u pripremi referenduma kvalitetno obavijestimo naš narod, tako da je svima koji su došli sa ličnom kartom, pasošem ili vozačkom dozvolom bilo omogućeno glasanje, čak i onima koji su imali dvojno državljanstvo, ali su mogli da pokažu samo ličnu kartu Srbije. Ako su bili na biračkom spisku, bilo im je omogućeno da glasaju", rekao je Cicović.

On je naveo da će rezultati glasanja, kada listići budu prebrojani, biti proslijeđeni Republičkoj komisiji za sprovođenje referenduma u Republici Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije