BiH

U izbornoj noći dozvoljen prevoz pirotehničkih sredstava za vatromet

BANJALUKA - U cilju preduzimanja bebjednosnih mjera i radnji povodom predstojećih opštih izbora, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izdao je Naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju od ponoći 11. oktobra do 6 časova 13. oktobra, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske.

Ministarstvo u sjedištu, centri javne bezbjednosti, stanice javne bezbjednosti i policijske stanice za navedeni period neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.

Istovremeno, 12. oktobra od 20 časova na području Republike Srpske odobrava se prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje vatrometa. Centri javne bezbjednosti, stanice javne bezbjednosti i policijske stanice za navedeni dan mogu izdavati odobrenja za prevoz pirotehničkih sredstava za izvođenje vatrometa.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podsjećaju građane da će, zbog održavanja opštih izbora, sve lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Srpske raditi danas i sutra od 7 do 19 časova.

Prema obavještenju Centralne izborne komisije BiH, dokumenti kojima se dokazuje identitet birača na biračkom mjestu su lična karta, putna isprava i vozačka dozvola.

Stanje na terenu i aktivnosti policije pratiće Štab MUP-a Republike Srpske "Izbori 2014", koji je zadužen za nesmetano i bezbjedno odvijanje svih planskih aktivnosti u predizbornom, izbornom i postizbornom periodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije