BiH

U junu sastanak Savjeta za provođenje sporazuma o specijalnim vezama

U junu sastanak Savjeta za provođenje sporazuma o specijalnim vezama
U junu sastanak Savjeta za provođenje sporazuma o specijalnim vezama

BEOGRAD - Predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Tomislav Nikolić dogovorili su na današnjem sastanku da u prvoj polovini ove godine bude održana sjednica Savjeta za provođenje sporazuma o specijalnim paralelnim vezama Srpske i Srbije.

Dodik je, poslije sastanka sa predsjednikom Srbije u Beogradu, izjavio novinarima da se Nikolić interesovao i za mogućnost održavanja sastanka rukovodstva Srbije i lidera relevantnih političkih partija iz Republike Srpske.

 "Ja mogu da govorim samo u svoje ime i ne vidim razloga da ne bude održan jedan takav sastanak, a drugi treba da kažu da li žele ili ne", istakao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da ga je Nikolić upoznao da će u junu posjetiti BiH, te da će doći i u Banjaluku i u Sarajevo.

 Dodik je rekao da se Nikolić interesovao o političkoj situaciji u BiH, kao i činjenici i razlozima zašto nisu formirani organi vlasti, prije svega Savjet ministara BiH.

"Ja sam mu iznio svoje viđenje. Mislim da se radi o jednoj konstrukciji koja je neodrživa i moguće je da se 'sklepa' nekako ta priča o Savjetu ministara, ali to ne daje nikakvu mogućnost da bude i efikasna", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije