BiH

U modernoj zemlji konstitutivni narodni moraju ostvariti ista prava

U modernoj zemlji konstitutivni narodni moraju ostvariti ista prava
U modernoj zemlji konstitutivni narodni moraju ostvariti ista prava

MOSTAR - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da je jedna od tema današnjeg Sabora HDZ-a u Mostaru o kojoj će se najviše govoriti, politička opredijeljenost, ali u moderno organizovanoj BiH gdje svi konstitutivni narodi moraju ostvariti ista prava na cijelom prostoru BiH i osigurati njen siguran evroatlantski put.

"Siguran sam da za to postoje preduslovi, ali kako bi to postigli, mora se napraviti sklad unutar političkog djelovanja u BiH kojeg trenutno nema", naveo je Čović.

On je uoči Sabora koji je počeo poslije 12.00 časova u Mostaru novinarima rekao da je u ovoj stranci napravljena organizacija koja može biti primjer i sa toliko zaštitnih mehanizama kojim je izbjegnut svaki oblik centralizma.

Potpredsjednik HDZ-a BiH Borjana Krišto rekla je uoči Sabora da je, kada je riječ o hrvatskom narod u BiH i ovoj stranci, Dragan Čović najbolje rješenje. 

Na Saboru HDZ-a BiH koji je počeo poslije 12.00 časova biće izabran predsjendik stranke. Predsjedništvo HDZ-a BiH je već ranije dalo jednoglasnu podršku Draganu Čoviću i za idući mandat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije